Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Umberto Eko

Nulti broj

Izdavač:  Vulkan izdavaštvo
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-10-01502-7
Povez:  Tvrd
Pismo:  Latinica
Broj strana:  208
Cena:
Popust: 10.00%
1 .299,00 din. 1 .169,10 din.

 

Opis:

„Duhovito i vispreno… Eko u punom sjaju.“ – Pablišers vikli

"Nulti broj" je odmah po objavljivanju podigao prašinu oko imena najpoznatijeg italijanskog pisca današnjice i izazvao nove razdore među već zaraćenim taborima Ekovih obožavalaca.

Novine više posvećene iznudama i ucenama nego prenošenju vesti.

Paranoični urednik koji luta ulicama Milana, rekonstruišući poslednjih pedeset godina u savremenoj istoriji, i proučava „poslednje dane“ Benita Musolinija.

Ubistvo pape Jovana Pavla I, tajne službe koje upravljaju teroristima, dvadeset godina krvoprolića i događaji koji deluju izmišljeno sve dok mediji ne objave da su se zaista zbili.

Krhka ljubavna priča između dvoje rođenih gubitnika, nesuđenog pisca u pedesetim i ranjive devojke koja piše tračerske vesti o poznatima, a žudi za ozbiljnim novinarstvom.

Eko se ovde ponovo vraća svojoj omiljenoj tematici – teorijama zavere i lažnim mitovima, ali ovom prilikom ne uranja u daleku prošlost već se okreće novijoj italijanskoj istoriji. Dovitljivo zamišljen kao negacija novinarske profesije, ovaj roman pomalo je i groteskna parodija nečega što se zaista odigralo u mnogim italijanskim režimskim novinama tokom takozvane Druge republike.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine