Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Ada Murolo

More Palicija

Izdavač:  Dereta
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-6457-026-8
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  264
Cena:
Popust: 10.00%
770,00 din. 693,00 din.

 

Opis:

Ada Murolo nas vodi, zajedno sa Adelom, glavnom junakinjom romana, u senzualni svet juga Italije, gde se čula i pejzaži stapaju sa sećanjima i slikom posleratnog italijanskog društva. Palici, grad na obali Jonskog mora, i porodična kuća vratiće junakinju u svet detinjstva ispunjen mirisima mora, žukve i jasmina, ukusima maslina i kolača od tvrdog brašna i kandiranog voća, zvucima starih satova i melanholičnim klavirskim melodijama.

Adela se prepušta svetu koji je iščezao i uspomeni na živopisne stanovnike koji su obeležili Palici pedesetih godina prošlog veka. Bajke iz detinjstva postaju stvarnost, a ona je opet ona devojčica koja s balkona posmatra uličnu vrevu, ljude na gradskom trgu i pučinu. Može li nostalgija da popravi narušene porodične odnose i da li će Adela u sećanjima pronaći rešenje ili iluziju utočišta? – ključna su pitanja oko kojih autorka plete niti ove priče. Zanimljiv zaplet i lagana, snovidna atmosfera doprinose da se ovo delo čita u jednom dahu.

Roman je osvojio brojne književne nagrade u Italiji, od kojih i specijalnu nagradu Rhegium Julii-Selezione Opera Prima, kao i Il Molinello (2014), italijanski pandan Nobelovoj nagradi u oblasti književnosti.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine