Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Kyle Simpson

Naučite JavaScript

Izdavač:  Mikro knjiga
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7555-415-8
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  888
Cena: 2 .900,00 din.

 

Opis:

Lako je naučiti delove JavaScripta, ali je znatno teže savladati ga potpuno – ili čak samo dovoljno – bez obzira na to da li ste početnik ili ga koristite već godinama. Knjiga "Naučite JavaScript" pomoći će vam da bolje razumete JavaScript – čak i one zapetljane delove jezika koje i mnogi iskusni JavaScript programeri izbegavaju.

Prvi deo knjige obezbeđuje potrebnu osnovu čitaocima s ograničenim iskustvom u programiranju. Savladavanje osnovnih gradivnih blokova programa i osnovnih mehanizama JavaScripta, pripremiće vas za proučavanje drugih, detaljnijih delova knjige i postaviti na put ka stvarnom upoznavanju JavaScripta.

Drugi deo vas vodi kroz opsege vidljivosti i ograde – dva ključna koncepta koja treba da savladate kako biste postali bolji i efikasniji JavaScript programer. Upoznaćete sve vrste opsega vidljivosti i otkriti kako se koriste ograde za sinhrone i asinhrone poslove, uključujući i izradu JavaScript biblioteka.

U trećem delu objašnjeni su identifikator this i prototipovi objekata. Saznaćete kako oni rade i zbog čega su sastavni deo delegiranja ponašanja – što je model projektovanja softvera gde se objekti međusobno povezuju a ne kloniraju.

Četvrti deo detaljnije objašnjava tipove i gramatiku JavaScripta tako što razmatra osnovne tipove (null, undefined, boolean, number, string, object i symbol) i probleme konverzije tipova, opisuje kako oni deluju i kako da iskoristite te mogućnosti.

U petom delu obrađeni su novi elementi jezika i tehnike za asinhroni rad i poboljšavanje performansi – među kojima su obećanja, generatori i interfejs Web Workers – što vam omogućava da pravite sofisticirane veb aplikacije od samo jedne stranice i da pritom izbegnete pakao upotrebe povratnih funkcija.

U šestom delu razmotrene su nove mogućnosti jezika dostupne u verziji ECMA Script 6 (ES6) – poslednjoj verziji standarda na kome se zasniva JavaScript.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine