Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Janis Varufakis 

Globalni Minotaur

Izdavač:  Profil knjiga Beograd
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-6059-070-3
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  231
Cena:
Popust: 10.00%
1 .690,00 din. 1 .521,00 din.

 

Opis:

U svojoj knjizi Varufakis otkriva kako su gramziva Amerika i nesposobna Evropa dopustile bankarskoj eliti da opljačka ceo svet i dovede južnu Evropu u dužničko ropstvo i na ivicu bankrota.  Kao što su u antičko doba Atinjani morali da prinose žrtve nezasitom čudovištu Minotauru, tako su danas zemlje sveta primorane da hrane modernog nezasitog Minotaura, američku ekonomiju pritisnutu dugovima i deficitom. Objašnjavajući razloge sadašnje ekonomske krize, Varufakis iznosi predloge kako se iz nje može izaći, pozivajući na povratak  zdravog razuma u visoko neracionalni globalni ekonomski poredak. 

Ocenjena kao do sada najcelovitije razmatranje savremene ekonomske krize, ovaizuzetna i provokativna knjiga uzdrmala je stručnu javnost i postala nezaobilazno štivo za svakog ko želi da spozna koliko je ozbiljna aktuelna kriza globalne ekonomije.

„Prevođenje Globalnog Minotaura na srpski jezik je odlična ideja, jer će nam biti potrebna sva snaga naših umova i imaginacije da se odupremo težnji da pratimo veće nacije u spiralno, toksično finansijsko preuzimanje prirodnih, ekonomskih, ljudskih i socijalnih resursa, i to će nas udariti teže i brže. Svako od nas, u našim malim životima, treba da izbegava razmenu svojih resursa, za obećanja članstva u klubu koji nas baš i ne prihvata.”

Dr Natalija Mićunović, iz Predgovora srpskom izdanju

„Jasno i snažno napisana, organizovana da logično vodi prema jednostavnim zaključcima, knjiga se lako čita i čitaocu mnogo donosi. Možda je ovo najbolje objašnjenje zašto svetska ekonomija sve slabije funkcioniše.” 
Džoel Kembel, Internešenel afers  

 

 



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine